Bare én av fire tror på Støre

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. januar 2024 | 10:02

I sin nyttårstale uttrykte statsminister Jonas Gahr Støre stor optimisme vedrørende den norske økonomien og stor tro på en forbedring av folks økonomiske situasjon i løpet av 2024.

Men en ny meningsmåling InFact har utført for Nettavisen, viser at kun én av fire nordmenn tror på Støres spådommer for det nye året.

Resultatene fra undersøkelsen indikerer at tilliten til hans uttalelse er lavere blant menn enn kvinner, og at yngre velgere er noe mer skeptiske sammenlignet med de eldre.

Som forventet mottar statsministeren mest støtte fra egne Ap-velgere, der nesten 70 prosent har tro på hans optimistiske utsikter for 2024. På den andre siden opplever han minst støtte fra Frp-velgerne, der kun 2,5 prosent har tillit til hans uttalelser.

Les også: Støre er optimistisk både på vegne av seg selv og norsk økonomi

Skjermbilde: Nettavisen

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen mener folk blir provosert av at Støre sier at de vil få bedre råd.

– Folk blir provosert av det, fordi du blir lovet noe som viser seg å ikke skje. Selv om årsaken til prisveksten i mange tilfeller ligger utenfor både Norge og regjeringens kontroll, så er det regjeringen som har hatt muligheten til å gjøre noe for folk, sier hun til Nettavisen.

Hun frykter for at de som slet med økonomiske utfordringer i løpet av 2023 også vil møte vanskeligheter dette året.

Frp-leder Sylvi Listhaug avfeier også Støres positive syn på det kommende året.

– Dette har jo denne regjeringen gjort i flere år nå. Vi husker jo intervjuet med Vedum i romjula i 2021. 2022 skulle jo bli fantastisk flott, og vi har hørt det siden, sier hun til Nettavisen.

mest lest