Slik får du 5000 kroner og to fridager av staten på fem minutter

Peer Grynt
Peer Grynt er et pseudonym for en offentlig ansatt nordmann. iNyheter kjenner vedkommendes identitet.
Publisert 12. april 2024 | 22:12

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Med litt kløkt kan du fint legge dette til en helg eller i forbindelse med andre fridager. 5000 kr. i hånden og to dager foran deg. Betalt av vår snille stat. Det er bare å sette seg på bukken og ri mot Syden og glade dager.

Alt du trenger å gjøre er å melde deg ut av statskirken og inn i for eksempel Buddhistforbundet. Det koster ingenting og fordrer ingenting. Ja, du trenger ikke melde deg inn heller. Du kan bare påstå at du er blitt buddhist. Det burde nok holde.

Med dette har du mange mulige fridager å velge fra. Staten betaler alle ikke-kristne to ekstra fridager som korrelerer med religionen din. Pass bare på å ikke velge en helgedag eller dag som de kristne feirer, for de fridagene får du uansett.

Forter du deg med dette kan du ta langhelg 13. – 17. april, da feires Songkran i år. Det er også fridag for Buddhistisk faste 22. juli. Dette er en mandag og kan slik bli en fin ekstra slutt på fellesferien. Og siden NRK ikke følger opp hva du gjør i disse høytidene, slik de gjør med for eksempel Islam, kan du fint utøve religionsfriheten i hagen eller ved en strand langt fra der du bor. Nærmere guddommen kommer du neppe.

Nå skal riktignok buddhistiske munker spasere barbent og avstå fra mye jeg ikke vil gi slipp på, selv ikke for 5000 kroner, men i motsetning til mange andre religioner er Buddhismen så åpen at den gir deg muligheten til å ta den brede veien i stedet for den smale. Du kan med andre ord avspasere, gjerne barbent, på en myk strand.  

Jeg tenkte først at det kanskje hadde vært mer sosialt å velge islam, for passe trendbevisst som jeg er, faster jeg uansett 16:8 dietten, for så å fråtse i mørket. Solen går ned i Norge litt etter klokken 20:20 i april. Det er omtrent da jeg fyrer opp grillen og forbereder en kontinental middag. I hvert fall når jeg er på ferie. Og det er jo noe av poenget her!

Men om jeg vil supplere torsken med bacon eller gå all inn med en svinefilet er jo islam utelukket. Ja, jeg synes grisen er best på grillen, ikke som ridestell å regne. Og det er det jo et jævla mas med de fem bønnene om dagen, den første allerede i sekstiden om morgenen. Hele poenget er som sagt ferie. Det er mye annet ugreit med islam også. Pysjamas i offentlig rom og heklet tekopp på hodet er bare det første jeg kom på. Og hva kona hadde sagt om jeg forviste henne til en annen inngang enn meg tør jeg ikke tenke på.

Summen, 5000 kroner, er basert på en norsk gjennomsnittslønn, delt på antall arbeidsdager og trukket fra skatt og fradrag. Sånn pluss, minus. Siden det er stor toleranse i Norge kan du fint definere hvilke to dager som er viktigst for nettopp deg! Det har du rett på, har jeg forstått. Og du ferierer, jeg mener feirer, altså du feirer religiøst disse to dagene på statens regning. Denne staten som velvillig gir til bære- og bønnekraftige løsninger. Om du som kristen ikke føler deg bærekraftig nok, kan du med et enkelt valg av en annen religion ta ut noe av skattepengene dine med denne løsningen.

Les også: iNyheter stiger – Document faller bratt

Nå har jeg ingenting imot verken Kristendommen eller Buddhismen. De er snille og forventer ingenting av meg. De venter fromt på meg om jeg vil involvere meg. Slik sett kan de sameksistere. Og siden jeg likevel ikke vil gå i kirken eller i moskeer for å høre om Islams fortreffeligheter, så kan jeg like godt la være å gå i et buddhistisk tempel og få noen betalte fridager på kjøpet. Tenkte jeg. Så da er det bare Peer Gynt i meg igjen da: «Ja, tenke det; ønske det; ville det med; – men gjøre det! Nei det skjønner jeg ikke!»

Satte sitattegn der jeg. Greit å ha alt på stell når jeg møter St. Peter, så jeg ikke får karantene eller blir kansellert fra himmelen for sitatfusk og løgn. Eller, det blir vel Buddha jeg møter da? Han der Allan Akhbar er jeg ikke så redd for i det hinsidige. Han har liksom ikke noe guddommelig ved seg. Maktsyk og hatsk virker han. Nei han frykter jeg mer her på jorden. Tror jeg dropper mellomlandingen i Midtøsten på reise til den stranden. Koster et par tusen ekstra med direktefly, men staten betaler jo.

Ja, det var det da – de skjemaene. Den Norske Kirke og Buddhistforbundet. Det tar bare fem minutter, fordrer ingenting og koster ingenting. Så er jeg fri. I hvert fall to ekstra dager i året.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest