Putins fremste TV-propagandist: – Kan vi ikke endelig angripe London?

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. februar 2023 | 02:40

En av Putins fremste støttespiller oppfordret Russland til å angripe London, i en tirade mot vestlige land og deres støtte til Ukraina.

Vladimir Solovyov, som er vert for et TV-program på statseide Russia-1, slipper regelmessig tirader om hvordan landet skal utslette sine fiender med atomangrep.

Monologene hans har blitt stadig mer ekstreme siden den russiske presidenten lanserte invasjonen av Ukraina i februar 2022. Han tok til orde for at Russland skulle gjennomføre angrep mot Vesten mens Putins styrker fortsetter å kjempe i Ukraina, skriver Daily Mail.

I sin siste tirade adresserte Solovyov muligheten for at den britiske regjeringen sender krigsfly til Ukraina. Kyiv har tryglet vestlige land om jagerfly etter rapporter om at Russland planlegger et nytt stort angrep.

– Kan vi ikke endelig angripe London? Hva er problemet?’ spurte verten seerne av hans TV-program Solovyov, som ble sendt direkte.

– Nei, nei, nei – bare mot militære mål, fortsatte han, etter noen reagerte på forslaget hans.

– Vel, Det britiske parlament også, la han til.

Solovyov rettferdiggjøre det å angripe London, med at Storbritannia vurderer å levere jagerfly til Ukraina, som han tror vil bli brukt til mål langt inne i Russland.

Han mener også at vestlige allierte drives av nazistiske regjeringer.

– La oss slå til! Slik at nazisten Emmanuel Macron til den tyske kansleren Olaf Scholz, og Rishi Sunak, vil få testikler sine strammet opp og falle ut av ørene av frykt, freste han videre.

– Kanskje de begynner å forstå noe da, sa han, og avsluttet monologen.

På et tidligere tidspunkt i sendingen oppfordret Solovyov igjen til forebyggende atomangrep på Ukrainas allierte for å forsyne Kyiv med våpen.

Ukrainske tropper i Bakhmut: – Litt etter litt vinner russerne

mest lest