Forfatter tar Märtha og Durek i forsvar: – Norge burde lytte mer til de begge

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. mars 2023 | 04:39

Forfatteren Karl Ove Knausgård tar både prinsesse Märtha og forloveden Durek Verrett i forsvar.

Kommentarene til den kjente forfatteren kommer i et intervju med den svenske avisen DN.

– Norge burde lytte mer til de begge, sier Knausgård, som mener å se en «intellektuell treghet» med tanke på hvordan Norge og nordmenn forholder seg til prinsessen.

– Det er en total avvisning av prinsesse Märtha og hennes tanker om universet. Hun er opptatt av det åndelige, om engler – og det er ikke normalt. Hun blir helt og holdent fordømt. Han blir helt og holdent fordømt i Norge. Det blir sett på som noe skammelig det de gjør. Men det er jo ikke det, det er noe søkende over det. Hvorfor skulle det være så farlig? sier han, ifølge VG.

Også Durtek Verett, burde Norge gi en sjanse, mener forfatteren.

– Han mente at han kunne kurere covid med en medaljong eller noe sånt. Men hva er det hans sjamanisme handler om? Vi vet ikke. Så da får vi heller prøve å tenke «hva er dette – hva er det han gjør?».

Han sikter til Verretts «kvakksalver-amulett», som han hevdet gjorde ham frisk fra korona. Medaljongen selger han på sin hjemmeside for over 2000 kroner.

Verrett viste også i begynnelsen på mars en video på Instagram, hvordan man kan bruker en medaljongen til å skape harmoni og energi i hundens kropp, samtidig som han hevder medaljongene også kan ha helbredende effekt.

Durek Verrett mener flere kongefamilier bør ta et rasisme-oppgjør: – Ingen har lyttet til meg

mest lest