Kommentar: Derfor bør Hadia Tajik holde kjeft

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 14. september 2022 | 15:37

Denne kommentaren gir uttrykk for skribentens mening.

Hadia Tajik har fått mye kritikk for at hun refset Kjell Inge Røkke for å flytte utenlands.

Tajik, som de fleste har fått med seg, er vel i en situasjon hvor hun er en av de siste som bør kritisere andre for sitt forhold til skatt og bopel.

Men det skyver den tidligere nestlederen i Arbeiderpartiet like lett som arrogant fra seg.

«Jeg har vært opptatt av å rydde opp etter meg, blant annet ved å engasjere et uavhengig revisorfirma for å gå gjennom alle saksforhold, og betale inn mer i skatt enn deres gjennomgang av forhold tilbake i 2006 tilsa. Jeg har beklaget og gått av, og det er åpenbart at jeg har tatt dette alvorlig», sier Tajik til Dagbladet.

Hun hopper elegant bukk over det faktum at hun når saken ble kjent, blånektet for å ha gjort noe galt. Tajik måtte ha vært klar over at det hun gjorde var i strid med lovverket, det viser jo leiekontraktene hun signerte, men i stedet for å krype til korset med en gang, så velger hun å angripe media som fant ut av skattesnusket.

At hun så i ettertid skryter av å ha «betalt mer enn nødvendig» skatt av sine tidligere lovbrudd, forsterker kun et inntrykk av en svært uærlig politiker. Tajik eier verken skam eller har noen form for skrupler.

Les også: Oslo-etat brukte flere hundre tusen på spahotell og vin: – Vi hadde behov for å senke skuldrene

Når hun sier at hun har beklaget og gått av, så skal dette liksom være åpenlyst for alt og alle at hun har tatt saken på alvor. Nei, Tajik, det eneste åpenlyse her er at du er falsk og lyver så det renner av deg, og du forventer faktisk i din arroganse at folk skal ha sympati med deg nå i ettertid.

«Jeg må innrømme at denne nyheten overrasket meg. Kjell Inge Røkke er Norges rikeste mann, og annonserer nå at han er ferdig som bidragsyter til det norske fellesskapet», sa Tajik.

Hun har altså ingen forståelse av at kapitalen Røkke har for det meste er bundet opp i Aker, og at han betaler så mye som en million om dagen i skatt i Norge. Nå er jo Røkke et kapittel for seg selv. Han har tidligere gått ut og støttet Ap sin politikk, men stikker så fort de kommer til makten.

Han om det.

Det unnskylder ikke Tajiks dobbeltmoral og uvitenhet. Hun er forså vidt i godt selskap på Stortinget, hvor det finnes nok av kjeltringer som gjør det de kan for å berike seg selv på skattebetalernes penger, og forsøker å betale så lite som mulig selv.

Men ikke så mange av dem har den frekkhetens nådegave som Tajik har.

Jeg tror de fleste i Norge, sågar av de som stemmer Ap, ikke vil høre hva Tajik måtte mene om skatteunndragelse. Når hun nå sier at Røkkes flytting til Sveits aktualiserer debatten om regelverket rundt skattefri realisering av kapitalgevinster etter fem år i utlandet, så er det barnet som blir tatt på fersken med hånden i kakeboksen som snakker.

Hadia Tajik er etter min mening en politiker totalt uten troverdighet, og hun burde ikke ha fått lov til å være stortingsrepresentant. At Ap tar vare på sine egne er en kjent sak, men det er flere i partiet som er skeptiske til Tajik nå.

Hun fikk fjernet Trond Giske for å være for klåfingret. I min verden er det å stjele, lyve og aggressivt forsøke å legge skylden på andre, langt verre.

Hadia Tajik bør holde kjeft.

Støre om statsbudsjettet: – Norge skal fortsette å eksportere strøm til Europa, selv om det vil gå utover nordmenns økonomi

mest lest