Fremstilt for fengsling – bar preg av røff behandling

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 25. mars 2024 | 14:51

Fire hovedmistenkte etter terrorangrepet mot en konserthall i Moskva fredag ble fremstilt for retten søndag. Minst 137 ble drept og over 150 er såret. De fire bar preg av røff behandling.

De fire er identifisert som Dalerdzjon Mirzojev (32), Saidakrami Ratsjabalizoda (30), Sjamsidin Fariduni (25) og Mukhammadsobir Faizov (19). Det hevdes at de kommer fra Tadsjikistan, en stat som fikk uavhengighet etter Sovjetunionens sammenbrudd. Tajikistan har felles grense med Afghanistan.

Det er gruppen IS-Khorasan i Afghanistan som har tatt på seg skylden for terrorangrepet. IS i Afghanistan oppsto i 2016 som en utbryterorganisasjon til Taliban-fraksjonene i Afghanistan og Pakistan.

På sosiale medier vises nå bilder av pågripelsene av de mistenkte.

En av mennene som ble pågrepet av russiske sikkerhetsstyrker og er mistenkt for å ha tatt del i terrorangrepet i Moskva, fikk øret skåret av etter pågripelsen.

I en slik video kan man se det som skal være en av de terrormistenkte som ligger bakbundet med hodet ned mot bakken.

En kamuflasjekledd mann tar frem en kniv og skjærer av øret til den mistenkte, og forsøker flere ganger å presse det i munnen hans for å tvinge ham til å spise det.

mest lest