«Twitter Files» del IX avslører: Stort nett av koordinering mellom Twitter og CIA – med flere andre byråer

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. desember 2022 | 02:43

Den siste bunken av dokumenter  viser at FBI ganske enkelt var «dørvakten til et enormt program for overvåkning og sensur på sosialmedier» på tvers av flere etater.

Substack-skribent Matt Taibbi ga ut den siste delen av «Twitter Files» på julaften, og detaljerte at koordineringen mellom teknologigiganten og offentlige etater gikk langt utover FBI. I en massiv serie tweets insisterte Taibbi på at FBI ganske enkelt var «dørvakten til et enormt program for overvåkning og sensur av sosiale medier, som omfattet etater på tvers av den føderale regjeringen – fra utenriksdepartementet til Pentagon til CIA», skriver Fox News.

Journalisten forklarte at Twitter hadde så mange interaksjoner med OGA-er (andre offentlige etater som de kalles i tweets), at selskapet ikke kunne holde dem alle avskilt:

– Twitter hadde så mye kontakt med så mange byråer at ledere mistet oversikten. Er i dag DOD, og i morgen FBI? Er det den ukentlige samtalen, eller det månedlige møtet? Det var forvirrende, forklarte han.

Han forklarte hvordan noe av koordineringen utviklet seg, spesielt vokste ut av FBI-forbindelser: 29. juni 2020 skrev San Francisco FBI-agent Elvis Chan til [et] par Twitter-ledere og spurte om han kunne invitere en «OGA» til en kommende konferanse:

Taibbi bemerket at det var en «åpen hemmelighet på Twitter at en av deres ledere var eks-CIA, og det er derfor Chan refererte til direktørens ‘tidligere arbeidsgiver’». Han la til at «et av de vanligste forumene var et regelmessig møte i FITF (Foreign Influence Task Force), der en rekke ledere, FBI-personell deltok, og – nesten alltid – en eller to deltakere merket ‘OGA’».

Hva ble diskutert på disse møtene? «Vanligvis utenlandske saker».

– Til tross for at det offisielle ansvarsområdet var ‘utenlandsk innflytelse’, så ble FITF kontoret en kanal for enorme mengder av innenlandske modereringsforespørsler, fra delstatsregjeringer, til og med lokalt politi, la Taibbi til.

Etter hvert som Twitter hadde så mange møter med statlige etater, så klarte de ikke sortere de riktig. Selskapet ble også oversvømt med FBI-forespørsler om «problemkontoer».

Mindre enn seks uker før valget i 2020 kontaktet FBI-agent Chan Twitter-sjef Stacia Cardille om å ha identifisert flere Twitter-kontoer, «som ser ut til å gi villedende informasjon»

Taibbi bemerket hvor uvanlig det hele virket, og bemerket hva den siste bunken av Twitter-filer avdekket:

– Det syntes ikke å slå noen så rart at en ‘Foreign Influence’-arbeidsgruppe videresendte tusenvis av for det meste innenlandske rapporter, sammen med DHS, om det mest frynsete materialet.

Taibbi avslørte en e-post fra den 1. oktober 2020, litt over en måned før presidentvalget, beskrev en ikke-navngitt Twitter-leder at han ble stående «og vente på flere bevis» når det gjaldt påstander om russisk innflytelse fra utenriksdepartementet.

Taibbi mener dette betyr at mer aggressive regjeringspartnere hadde med dette stoppet Twitters uavhengighet.

–  CIA har ennå ikke kommentert omfanget av sitt forhold til teknologiselskaper som Twitter. Twitter hadde ingen innspill til noe jeg gjorde eller skrev. Søkene ble utført av tredjeparter, så det jeg så kunne være begrenset, konkluderte Journalisten i den siste utgaven av Twitter-filene.

Nedenfor kan du lese de tidligere Twitter filene som Substack-skribent Matt Taibbi har publisert i sin avsløring om hvor omfattende Twitter samarbeide med FBI, CIA og flere amerikanske offentlige etater for å undertrykke informasjon og sensur:

Twitters kontroversielle «eks-Trust and Safety-sjef» var ikke komfortabel med FBI-forespørsler

Sjette-del av «Twitter Files»: FBI jobbet sammen med Twitter

Matt Taibbi: Tidligere FBI-sjef overvåket «Twitter-filene»

Avsløringene Del III: Slik var prosessen da Trump ble kastet ut av Twitter

Twitter-filene del 2: «Hemmelige svartelister» – mot konservative kontoer

Bare én Demokrat var bekymret over Twitters sensur av Hunter Bidens laptop-historie

Dorsey oppfordret Musk til å «gjøre alt offentlig»: – La folk dømme selv

Twitters ledelse var proppfull av tidligere FBI-ansatte

mest lest