Transkvinne får amme barnebarnet sitt med hormonbehandling

Avatar photo
Publisert 29. mars 2024 | 17:46

Forskere ved Duke University har brukt eksperimentelle hormonmedisiner for å hjelpe en fembarnsfar som identifiserer seg som kvinne til å amme barnebarnet sitt.

Mannen i 50-årene var i stand til å produsere opptil 30 ml melk om gangen etter en fire ukers hormonbehandling, ifølge forskerne som er publisert i tidsskriftet Breastfeeding Medicine.

Vedkommende var i stand til å mate sitt fire måneder gamle barnebarn uten noen bivirkninger for seg selv, kommer det frem i studien ifølge Daily Mail.

Tidligere har fire andre transkvinner fått hjelp til å amme. Forskerne ved Duke har brukt en annen behandlingsmetode enn det som er brukt tidligere, fordi medisinene som ble brukt i de fire foregående studiene ennå ikke er godkjent for bruk i USA av helsemyndighetene, skriver de.

Ifølge Daily Mail, skal bestefaren har blitt rørt til tårer av å kunne amme barnebarnet sitt.

Les også: Ønsker kraftig innstramming av kjønnsbekreftende behandling

Eksperimentet har fått kraftig kritikk fra Heather Welford fra ‘With Women’, en gruppe for jordmødre og ammingseksperter. Hun kaller studien «urovekkende».

– De fleste vil finne dette helt sjokkerende, har hun sagt til Daily Mail.

Maya Forstater, administrerende direktør hos Sex Matters, påpeker at «babyer ikke kan samtykke til å være pasienter i en studie som setter biologisk virkelighet til side for å definere behandlingsprotokoller knyttet til såkalt kjønnsmedisin.»

mest lest