– For landets beste bør Biden og Harris trekke seg

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. november 2022 | 00:54

Washington Post -spaltisten George F. Will  oppfordret i en kronikk at USAs president Joe Biden og visepresident Kamela Harris bør trekke seg ut fra presidentvalget i 2024. For « landets skyld»

Den konservative politiske kommentatoren og forfatteren, mener de begge ikke bør stille i det kommende presidentvalget og kaste inn håndkleet av hensyn til landet sitt, skriver Daily Mail.

– For landets beste bør Biden og Harris trekke seg ut av valget i 2024, skriver Will.

President Biden har de siste ukene blitt hengt ut for en rekke tabber. I forrige uke i Fort Lauderdale sa Biden feilaktig at sønnen Beau Biden døde i Irak. Han prøvde også korrigere seg selv etter å ha kalt krigen i Ukraina «Irak-krigen».

Kronikken tok først for seg en av Bidens forsnakkelsen som Will mente gled ubemerket forbi.

Det som Will mener Biden fortjener kraftig kritikk for, er Bidens plan om sletting av studiegjeld for millioner av amerikanere. Will skrev at Biden ikke signerte studielånets ettergivelse på 426 milliarder dollar, slik presidenten nylig hadde hevdet. Han mener blemmen er så stor at Biden bare bør kaste inn håndkleet og la være å stille som presidentkandidat ved neste valg.

I august kunngjorde Biden at han hadde bestemt seg for å kansellere opptil $ 10.000 (102.000 norske kroner) i studielånsgjeld for personer som tjener mindre enn $ 125.000 årlig. En føderal ankedomstol har imidlertid midlertidig blokkert Bidens plan, noe som skaper usikkerhet for millioner av låntakere. Men foreløpig aksepterer nettstedet søknader.

Les også: – Dette landet hadde det nydelig under Donald Trump

Forrige helg ble president Biden også hengt ut etter at han hevdet å ha besøkt 54 stater i forbindelse med valget i 2018, selv om USA bare består av 50 delstater. Forsnakkelsen kom under et folkemøte i Pennsylvania.

– Joe Biden sier nå at det er 54 delstater. Jeg antar at hvis du teller tilstandene av fornektelse, forvirring, vrangforestillinger og katastrofe som hans regime har forårsaket, kan han bare være inne på noe, sa politiker og våpenrettighetsaktivist, Lauren Boebert.

George Will mener også visepresident Kamal Harris er fullstendig ukvalifisert.

– Et berg av bevis viser at visepresident Harris er fullstendig ukvalifisert til å bli betraktet som hans etterfølger, skriver Will.

Han viser til flere av talene Harris har holdt, som han mener høres ut som «bokanmeldelser av bøker hun ikke har lest».

Les også: – Går mot brakseier for Donald Trump

– Hun mangler naturlig talent og må forberede seg, men det gjør hun tydeligvis ikke. Selvtilfredshet og arroganse utgjør en ødeleggende blanding, skriver Will

– Biden har ikke bare passert sin beste alder, selv tilstrekkelighet er i hans fortid, legger han til om presidenten.

Biden ut mot Twitter: – Musk har kjøpt et selskap som «spyr ut løgner over hele verden»

mest lest