Overrasket etter fersk måling: – Helt vanvittig!

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. februar 2024 | 11:02

Partilederen Owe Ingemann Waltherzøe uttrykker overraskelse i lys av de nye tallene fra en fersk meningsmåling.

Etter en lang periode med intern uenighet, trakk Walterzøe seg nylig fra sin stilling som leder av Industri- og næringspartiet. Kort tid etter etablerte han et nytt parti, Det norske industriparti (DNI), som konkurrerer direkte med sitt tidligere parti.

En fersk meningsmåling, utført av InFact for Nettavisen, viser at hele 2,9 prosent svarer at de «definitivt» vil stemme på partiet. Mens 4,3 prosent svarer «kanskje».

– Å, jøss, det er jo helt vanvittig. Dette er virkelig spektakulært, sier Walterzøe til Nettavisen, og legger til:

– Jeg hadde ikke ventet at vi skulle figurere på noen målinger før kanskje til våren. Det er helt rått, jeg blir litt målløs.

Da Nettavisen spurte om han trodde at mange av IPNs velgere ville slutte seg til det nye partiet, svarte Walterzøe:

– Ja, det tror jeg. Hvis jeg ikke hadde trodd det, så hadde jeg heller ikke tatt initiativ til å rykke tilbake til start. Det tror jeg var helt nødvendig.

Men når det kommer til spørsmålet om det er rom for to partier som ligner så mye på hverandre, er han ikke like optimistisk.

– På sikt tror jeg ikke det, men selvfølgelig er det plass til mange partier i den politiske floraen. Men med to partier som er så like, så tror jeg det blir en naturlig avskalling. Så får man se hvilke partiet det blir etter hvert, sier han, og legger til:

– Men jeg har jo naturlig nok mest tro på DNI.

Meningsmålingen, hvor 1 023 personer ble spurt om de ville vurdere å stemme på Det norske industriparti, ble gjennomført den 1. februar. Feilmarginen er oppgitt til å være mellom +/- 0,8 og 2,7 prosentpoeng.

mest lest